top of page
.png

L'AAMSFC

Associació d'Amics del Museu 

IMG_3821.jpg

L'Associació d'Amics del Museu de Sant Feliu de Codines (AAMSFC) és l'entitat que aplega el voluntariat que col·labora regularment amb el Museu Municipal Can Xifreda.


Els socis duen a terme diverses activitats, segons el seu camp d'interès o d'aportació, que van des de tasques administratives i publicitàries fins a la investigació, conservació i divulgació.

L'Associació canalitza les donacions que es vulguin fer al Museu, així com assessora en qualsevol tema de preservació i conservació del patrimoni històric i artístic relacionat amb Sant Feliu de Codines.

Per col·laborar, cal posar-se en contacte amb qualsevol membre de l'Associació o en els telèfons ja indicats.


L'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, el regidor de Cultura, el president i el vicepresident de l'Associació d'Amics, formen el Patronat del Museu, òrgan municipal gestor de la col·lecció.

Activitats de llarg recorregut de l'AAMSFC

Arxiu de Mossèn Baldelló 

(1887 - 1977)

"Mots de Sant Feliu"

L'Història de Sant Feliu 

Explicada a travers dels escrits i símbols a portals i finestres 

Buidat d'hemeroteques que parlen de Sant Feliu 

des de 1793

fins a 1936

Cartografia i evolució urbana

Estudis de patrimoni popular

L'arxiu de l'estiuejant a la vila, musicòleg, organista, escriptor i conferenciant està a disposició dels estudiosos per a les seves recerques. En col·laboració amb l'Associació d'Amics dels Goigs, fa anys que es du a terme un estudi dels 6.000 goigs de la col·lecció, així com dels apunts personals del mossèn, treballs inèdits, etc. 

​És un treball de camp que recull  paraules, girs, expressions i dites de la parla d'aquest racó de "l'Alt Vallès". 

Les pedres gravades amb textos, dibuixos, símbols, façanes esculpides, també expliquen l'evolució del poble. 

Com ens veuen, que n'expliquen, quins records o costums oblidats han quedat guardats en la premsa escrita. Notícies militars, industrials, socials, sanitàries, polítiques ens parlen de la presència d'aquesta vila en el tanscurs dels anys passats. 

La cartografia antiga, l'evolució dels camins, la urbanització dels espais, l'aparició de carreteres serveix per complementar la història coneguda i conèixer els condicionants geogràfics que han donat forma a les activitats, les comunicacions i les possibilitats econòmiques de la vila. 

Les barraques de pagès de pedra seca, els forns de coure obra (maons, totxos, rajoles, teules, etc.), oficis perduts, etc. 

Els membres de l'AAMSFC editen uns quaderns de temes monogràfics que són de circulació interna dels socis, als quals les persones interessades en algun dels temes poden accedir a exemplars de copisteria sota comanda. Més espaiadament, publiquem llibres d'àmbit local.

La fluida col·laboració de l'Associació d'Amics del Museu de Sant Feliu de Codines amb la Biblioteca Joan Petit i Aguilar fa que totes les publicacions del museu, estiguin disponibles allà.

Un dels treballs en curs constant, és l'Arxiu de Fotografies Antigues Digitalitzades que va començar el benvolgut fotògraf Pere Vallcorba que sobrepassa les 2.000 unitats.

L'Associació també custòdia la col·lecció de la Revista La Pinya (1981-2014) i l'arxiu de Martí Garriga, llibretes de camp, plànols, dibuixos, correspondència del fundador del museu.

Contacte

1r DIUMENGE DE CADA MES - 11h - 14h

S'admeten grups fora d'horari habitual, 

Contacta'ns a

Horari

bottom of page